Algemeen
Ik wil een woning in Buitengewoon Kernhem huren, wat moet ik doen?

Om in aanmerking te komen voor een van de woningen in Buitengewoon Kernhem. volg je onderstaande stappen;

 • • Kijk eerst of je voldoet aan de inkomensrichtlijnen.
 • • De woningen worden online verhuurd. Je vult online het inschrijfformulier volledig in en ontvangt een inlog voor je digitale klantdossier. In je klantdossier upload je de gevraagde persoonlijke documenten.
 • • Er is een moment van eerste digitale loting. Ben je als een van de eerste uit de digitale loting gekomen? Dan wordt er een woning voorlopig aan je toegewezen.
 • • Hierna bevestig je of je het aanbod accepteert of niet. Bij acceptatie van de woning, is de woning voorlopig aan je toegewezen en ga je door naar de hoofdinschrijving.
  Daarna vragen we je de persoonlijke documenten te uploaden in je klantdossier. Pas nadat de documenten inhoudelijk zijn beoordeeld en goedgekeurd, wordt de woning definitief aan je toegewezen.
 • • De huurovereenkomst wordt opgesteld en aangeboden om digitaal te ondertekenen.
Wie mag een woning in Buitengewoon Kernhem huren en bewonen?

Je kunt alleen een woning huren wanneer je er gaat wonen en na verhuizing inschrijft op het gehuurde adres in de Gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA) van de gemeente Ede. Het is niet toegestaan om de woning te verhuren voor korte of langere periode (short stay, Airbnb e.d.). Ondertekenaar(s) van het huurcontract en hun eventueel inwonende kind(eren) zijn de bewoners van de eengezinswoning.

Kan ik de woningen bezichtigen?

Je bent vast erg nieuwsgierig hoe de woningen in Buitengewoon Kernhem er uit komen te zien! Wegens veiligheidsrichtlijnen op de bouw is het niet mogelijk om de woningen zomaar te bezichtigen. Om je toch een goed beeld te geven van het uiteindelijke resultaat, hebben we hiervan impressies laten maken. Op onze impressiepagina vind je deze terug!

Mocht er een kijkmogelijkheid georganiseerd worden op de bouw of een modelwoning, word je daarvan op de hoogte gebracht via onze nieuwsbrief. Zorg er dus voor dat je die ontvangt!

Kan ik huurtoeslag ontvangen?

Alle huurwoningen in Buitengewoon Kernhem worden verhuurd in de vrije sector, niet in de sociale sector. Voor een vrije sector huurwoning kan geen huurtoeslag worden aangevraagd.

Toetsing en inkomen
Kan ik als uitzendkracht een woning huren?

Het is helaas niet mogelijk om in aanmerking te komen voor een woning op basis van een contract via een uitzendbureau of met een nul-urencontract. Om in aanmerking te komen voor een woning in Buitengewoon Kernhem, heb je een contract nodig van minimaal 1 jaar, ondersteund met een intentieverklaring van de werkgever. Contracten via een detacheringsbureau worden beoordeeld aan de hand van de voorwaarden.

Kan ik als ondernemer een woning huren?

Dat kan! Als ondernemer kun je een woning in Buitengewoon Kernhem huren als je minimaal 1 jaar een eigen onderneming hebt én aan de inkomensrichtlijnen voldoet. Er wordt gevraagd om de jaarrekening van een afgesloten boekjaar, opgemaakt door een accountant of administratiekantoor. Het resultaat (netto winst voor belasting) wordt gehanteerd als het jaarinkomen. Het meerjaarsgemiddelde van de netto winst uit de bedrijfsvoering wordt als bruto inkomen gehanteerd.

Goed om te weten: aan ondernemers wordt een waarborgsom van 3 x de huurprijs wordt gevraagd bij het sluiten van de huurovereenkomst. De waarborgsom moet voor de sleuteloverdracht in bezit zijn van de verhuurder.

Telt studiefinanciering mee als inkomen?

Nee, helaas telt studiefinanciering niet mee als inkomen. Omdat studiefinanciering een schuld is.  

Telt een uitkering mee als inkomen en wordt deze meegenomen in de berekening?

Ja. Als je kunt aantonen dat je met je uitkering structureel aan de inkomenseis kunt voldoen, telt deze mee als inkomen. Daarnaast telt een uitkering, wanneer het een 2e inkomen betreft, ook mee in de berekening. 

Hoe worden de woningen toegewezen?

Er is een moment van eerste digitale loting. De inschrijvingen tot dat moment die voldoen aan de inkomenseis, worden meegenomen met die eerste digitale loting. Ben je als een van de eerste uit de digitale loting gekomen? Dan wordt er een woning voorlopig aan je toegewezen. Daarna vragen we je de persoonlijke documenten te uploaden in je klantdossier. Pas nadat de documenten inhoudelijk zijn beoordeeld en goedgekeurd, wordt de woning definitief aan je toegewezen.

Wat zijn de inkomensrichtlijnen om te huren?

Ga uit van de volgende inkomensrichtlijnen om een woning te huren:

 • Minimaal bruto maandinkomen van 4 x de maandhuurprijs;
 • Gepensioneerden: minimaal bruto maandinkomen van 3,5 x de huurprijs per maand;
 • Bij twee gezinsinkomens telt het tweede inkomen voor 100% mee;

Eigen vermogen
Wanneer je eigen vermogen hebt en dit van belang is om mee te tellen, dan rekenen wij 10% van het vermogen mee als inkomen bovenop het overige inkomen. Eigen vermogen vanaf € 50.000,- telt mee. Naast je eigen vermogen moet er ook een vast inkomen zijn.

 

Inschrijven
Welke documenten moet ik uploaden voor de inschrijving?

De volgende gegevens zijn nodig voor de online inschrijving:

 • – Een duidelijk leesbare kleurenkopie van een geldige identiteitskaart of paspoort (voor- & achterzijde) conform richtlijnen van de Rijksoverheid.
  – Uittreksel Gemeente basisadministratie persoonsgegevens (GBA) met adreshistorie (verkrijgbaar bij de gemeente waar je nu staat ingeschreven, niet ouder dan 1 maand)
  – Kopie bankpas, voor de automatische incasso machtiging
  – Verhuurdersverklaring of hypotheekhoudersverklaring van de huidige woning
  – Echtscheidingsconvenant (wanneer je gescheiden bent, vanwege extra inkomsten of uitgaven)

Wanneer je in loondienst bent:
– Werkgeversverklaring (niet ouder dan 1 maand)
– Kopie laatste 3 salarisstroken
– Kopie bankafschrift laatste 3 salarisstortingen
– Kopie bankpas van hetzelfde rekeningnummer als bankafschrift

Uitkering- en/of pensioengerechtigde:
– Kopie laatste jaaropgaven (AOW/pensioen)
– Kopie bankafschrift laatste 3 stortingen
– Kopie bankpas van hetzelfde rekeningnummer als bankafschrift

Voor zzp –er en zelfstandig ondernemers:
– Bewijs inschrijving Kamer van Koophandel (niet ouder dan 1 maand)
– Accountantsrapporten van de afgelopen twee jaar (getekend door uw accountant of boekhouder)\
– Kopie laatste aanslag inkomsten-/vennootschapsbelasting
– Kopie bankafschrift zakelijke rekening (niet ouder dan 1 maand)
– Kopie bankpas zakelijke rekening
– Wij vragen een waarborgsom wanneer je een woning gaat huren

Als je eigenaar van een koopwoning bent:
– Laatste jaaropgave van de hypotheekverstrekker
– De pagina’s van de koopovereenkomst waarop de verkoopprijs, de leverdatum, de passeerdatum en de ontbindende voorwaarden staan (verkoop eigen woning)
– Hypotheekhoudersverklaring (verkrijgbaar bij uw hypotheekverstrekker)

Huren
Huren is slim en luxe! Waarom?

Je weet als huurder waar je aan toe bent. Geen onverwachte lasten, geen financiële risico’s, geen waardevermindering. En het groot onderhoud? Daar heb je geen omkijken naar. Ook reparaties worden voor je geregeld.

Waar kan ik mijn fiets stallen?

In de achtertuin is een berging voor fietsen en tuinspullen. 

Is het schilderen van de wanden toegestaan?

De wanden worden met behang opgeleverd. Je mag de binnenkant van de woning naar jouw eigen smaak inrichten en decoreren. Dus je mag wanden `sausen` of (opnieuw) behangen.  Houd er rekening mee dat wanneer je ooit besluit de woning te verlaten, je deze in het oorspronkelijke staat moet terugbrengen. 

Kozijnen en deuren mag je niet schilderen. Boren in tegels (badkamer, toilet, keuken) is niet toegestaan.

Mag er een laminaatvloer gelegd worden?

Ja, dat mag! Laminaat is toegestaan, mits er een juiste ondervloer wordt toegepast en het laminaat geschikt is voor vloerverwarming. Hiervoor volgt, indien nodig, nog een instructie voor de huurders. 

Wat is de minimale huurtermijn?

Je huurt een woning in Buitengewoon Kernhem voor minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 maand. 

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Er zijn in het blok verschillende hofjes waar je je auto kan parkeren. De Gemeente wil Kernhem zo autoluw mogelijk maken!

Opleveringsniveau/oplevering
Hoe wordt de tuin opgeleverd?

De tuin wordt opgeleverd met een berging en deels bestraat. Zo is er een terras en een pad naar de berging. Direct aan de woning staat een privacyscherm van 180 breed, en er loopt een stalen hekwerk met hedera’s tot achteraan. De tuin is achterom bereikbaar via een houten poort. Aan beide zijden van het pad is zand/klei. Hier kun je zelf gras of andere beplanting plaatsen.

Wanneer moet de eventuele waarborgsom betaald zijn?

Indien er een waarborgsom van toepassing is, moet deze vóór de sleuteloverdracht zijn betaald. Wij vragen altijd een betaalbewijs van de huur en eventueel waarborgsom mee te nemen naar de sleuteloverdracht.

Hoe is het toilet afgewerkt?

Het toilet is voorzien van een hangend wandcloset en fonteintje met toiletkraan. Mosa tegels, zwart op de vloer 30 x 30 cm, de wandtegels hoogglans wit, 15 x 30 cm, liggend aangebracht tot een hoogte van ca. 1,35 m. De wand boven het tegelwerk is voorzien van spuitwerk.

Hoe is de badkamer ingericht en afgewerkt?

Elke badkamer heeft een ligbad, separate douche, wastafel en zwevend toilet. Er is een designradiator om je handdoek op te hangen. Boven de wastafel is een planchet en spiegel. De tegels zijn van Mosa. Op de vloer zwarte 30 x 30 cm, in de douchehoek 15 x 15 cm. De tegels op de wand zijn hoogglans wit, 15 x 30 cm en zijn liggend tot aan het plafond aangebracht.

Hoe zijn de wanden en plafonds afgewerkt?

De woonkamer, hal en slaapkamer(s) zijn met behang in een neutrale kleur afgewerkt. Het plafond, en de wand in het toilet boven de tegels wordt voorzien van wit spuitwerk. 

Wat voor keuken zit er in de woning?

De keuken is voorzien van witte kasten met zwart composiet blad en inbouwapparatuur van ATAG: een inductiekookplaat, afzuigkap, vaatwasser, oven met geïntegreerde magnetron en koel- / vriescombinatie. Nieuwsgierig naar de opstelling? Deze staat ingetekend op de plattegronden.

Hoe wordt de woning verwarmd?

De woningen zijn aangesloten op stadsverwarming. Op de begane grond heeft de woning vloerverwarming. Op de eerste verdieping hebben de kamers radiatoren. In de badkamer hangt een elektrische designradiator. 

Hoe energiezuinig zijn de woningen?

De woningen zijn heel goed geïsoleerd. Op het dak liggen zonnepanelen, de opbrengst zijn ten gunste van de portemonnee van de huurder.

Wanneer zijn de woningen gereed en zou ik kunnen verhuizen?

De woningen in Buitengewoon Kernhem worden op 27 maart 2020 opgeleverd!