Algemeen
Wanneer start de verhuur?

De start verhuur is naar verwachting begin maart. Wil je graag op de hoogte gebracht worden zodra de datum bekend is? Zorg er dan voor dat je onze nieuwsbrief ontvangt. Dan sturen we jou een “save the date”, zodat jij er helemaal klaar voor zit!

Kan ik de woningen bezichtigen?

Je bent vast erg nieuwsgierig hoe de woningen in Buitengewoon Kernhem er uit komen te zien! Wegens veiligheidsrichtlijnen op de bouw en de huidige corona maatregelen is het niet mogelijk om zomaar even langs te komen. Om je toch een goed beeld te geven van het uiteindelijke resultaat, worden er op de website impressie beelden geplaatst zodra deze beschikbaar zijn.

Mocht er een bezichtiging van een modelwoning worden georganiseerd, dan word je daarvan op de hoogte gedurende het inschrijfproces.

Wanneer zijn de woningen gereed en zou ik kunnen verhuizen?

De woningen in Buitengewoon Kernhem worden verwacht vanaf Q3 2021.Vele professionals op de bouw zijn dagelijks bezig om deze mooie woningen op tijd op te kunnen leveren. Maar er kunnen onvoorziene omstandigheden zijn die de bouw vertragen. Hierbij kun je denken aan weersomstandigheden zoals harde wind of vorst, maar ook het aanleveren van afbouwmateriaal.

Wil je graag weten wanneer de eerste paal wordt geslagen, het tijd is voor pannenbier of de datum van start verhuur bekend is? Blijf dan op de hoogte via onze Facebookpagina en schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Dan mis je nooit meer een mijlpaal en ben je er meteen bij zodra de verhuur van start gaat.
Ik wil een woning in Buitengewoon Kernhem huren, wat moet ik doen?

De verhuur is nog niet gestart. Zodra de verhuur van start is gegaan kun je op deze website het actuele aanbod bekijken en je inschrijving starten.

Wil je op de hoogte gebracht worden zodra de datum van de start verhuur bekend is? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, dan ontvang je hierover bericht.

Vanaf welke huurprijs kan ik een woning in Kernhem huren?

In Kernhem huur je een eengezinswoning vanaf € 1.090,-  per maand. Een twee-onder-een-kapwoning vanaf € 1.275,-.

Kan ik huurtoeslag ontvangen?

Alle huurwoningen in Buitengewoon Kernhem worden verhuurd in de vrije sector. Het is daarom niet mogelijk om in aanmerking te komen voor huurtoeslag.

Wat is de invloed van de maatregelen omtrent Corona op de bouw?

Op deze website vermelden wij de geplande oplevering van de woningen. Op dit moment verwacht de aannemer dat deze datum wordt gehaald. Echter, de opleverdatum kan door omstandigheden verzet worden, zoals bijvoorbeeld door het later aangeleverd krijgen van de bouwmaterialen of wanneer er verdere beperkende maatregelen door de overheid worden ingevoerd. Wij houden dit goed voor jou in de gaten en wanneer je bij ons een woning wilt huren, informeren wij je uiteraard tijdig over de sleuteloverdracht.

Houd hier dus rekening mee wanneer je de huur opzegt of je woning verkoopt.

Huren
Wie mag een woning in Buitengewoon Kernhem huren en bewonen?

Je kunt alleen een woning huren wanneer je er gaat wonen en na verhuizing inschrijft op het gehuurde adres in de Gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA) van de gemeente Ede. Het is niet toegestaan om de woning te verhuren voor korte of langere periode (short stay, Airbnb e.d.). Ondertekenaar(s) van het huurcontract en hun eventueel inwonende kind(eren) zijn de bewoners van de eengezinswoning.

Wat is de minimale huurtermijn?

Je huurt een woning in Buitengewoon Kernhem voor minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 maand. 

Kan ik een woning delen met een vriend/collega?

Het is helaas niet toegestaan om de appartementen te huren met woningdelers. Er wordt enkel verhuurd aan alleenstaanden, samenwonenden en gezinnen.

Is het schilderen van de wanden toegestaan?

De wanden worden met behang opgeleverd. Je mag de binnenkant van de woning naar jouw eigen smaak inrichten en decoreren. Dus je mag wanden `sausen` of (opnieuw) behangen.  Houd er rekening mee dat wanneer je ooit besluit de woning te verlaten, je deze in het oorspronkelijke staat moet terugbrengen. 

Kozijnen en deuren mag je niet schilderen. Boren in tegels (badkamer, toilet, keuken) is niet toegestaan.

Mag er een laminaatvloer gelegd worden?

Ja, dat mag! Laminaat is toegestaan, mits er een juiste ondervloer wordt toegepast en het laminaat geschikt is voor vloerverwarming. Hiervoor volgt, indien nodig, nog een instructie voor de huurders. 

Wat zijn de voordelen van huren?

Je weet als huurder waar je aan toe bent. Geen onverwachte lasten, geen financiële risico’s, geen waardevermindering. En het groot onderhoud? Daar heb je geen omkijken naar. Ook reparaties worden voor je geregeld. Houd je van zorgeloos en flexibel wonen, dan is een huurwoning perfect voor jou!

Kwaliteit & voorzieningen
Is er mechanische ventilatie aanwezig in de woning?

Ja, er is een ventilatie systeem aanwezig met een WTW (warmte-terug-win) unit.

Hoe zijn de wanden en plafonds afgewerkt?

De woonkamer, hal en slaapkamer(s) zijn met behang in een neutrale kleur afgewerkt. De wanden in het toilet zijn deels betegeld, de wanden in de badkamer zijn tot aan het plafond betegeld. Het plafond, en de wand in het toilet boven de tegels wordt voorzien van wit spuitwerk. 

Wat voor keuken zit er in de woning?

De Keller keuken is voorzien van witte kasten met zwart composiet blad en inbouwapparatuur van ATAG: een inductiekookplaat, afzuigkap, vaatwasser, oven met geïntegreerde magnetron en koel- / vriescombinatie. Nieuwsgierig naar de opstelling? Deze staat ingetekend op de plattegronden, die je via deze website kunt downloaden zodra ze beschikbaar zijn. 

Hoe is de badkamer ingericht en afgewerkt?

Elke badkamer heeft een ligbad, separate douche met scherm, wastafel (enkel of dubbel) en een toilet. Er is een designradiator om je handdoek op te hangen. Boven de wastafel is een planchet en spiegel. De tegels zijn van Mosa. Op de vloer liggen zwarte vloertegels, wanden zijn voorzien van wandtegels in de kleur hoogglans wit, tot aan het plafond aangebracht.

Hoe is het toilet afgewerkt?

Het toilet is voorzien van een hangend wandcloset en fonteintje met toiletkraan. Mosa tegels, zwart op de vloer 30 x 30 cm, de wandtegels hoogglans wit, 15 x 30 cm, liggend aangebracht tot een hoogte van ca. 1,35 m. De wand boven het tegelwerk is voorzien van spuitwerk.

Hoe wordt de tuin opgeleverd?

De achtertuin wordt opgeleverd met een houten berging.

Hoe wordt de woning verwarmd?

De woningen zijn aangesloten op stadsverwarming. Op de begane grond heeft de woning vloerverwarming. Op de eerste verdieping hebben de kamers radiatoren. In de badkamer is vloerverwarming aanwezig en hangt een elektrische designradiator. 

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Er zijn in het blok verschillende hofjes waar je je auto kan parkeren. De Gemeente wil Kernhem zo autoluw mogelijk maken!

Waar kan ik mijn fiets stallen?

In de achtertuin is een berging voor fietsen en tuinspullen.