Je droomwoning gevonden

De woningen van Buitengewoon Kernhem worden online verhuurd. Dat betekent dat alle stappen in het verhuurproces digitaal plaatsvinden. Van de inschrijving tot de ondertekening, het gebeurt online in een veilige omgeving. Je hoeft er de deur niet voor uit en kunt het doen wanneer het jou uitkomt. Handig! Heb je vragen tijdens de inschrijving en toewijzing? Dan staan we voor je klaar.

Wat kun je verwachten tijdens het inschrijfproces? Hieronder lees je de stappen die nodig zijn van inschrijving tot sleuteloverdracht.

Online inschrijven & dossier
Persoonlijk dossier
Documentencheck & creditcheck


1. Start inschrijving

Zodra de inschrijving is begonnen, zie je op de website een ‘inschrijven’ button. Daarmee word je doorverwezen naar een online dossier, waarin de inschrijving zal plaatsvinden. Je maakt hier een login voor aan. Je kunt daarna in deze beveiligde omgeving je gegevens invullen en de gevraagde documenten uploaden.

   1. 2. De eerste matchronde

Op een vastgestelde datum wordt de eerste matchronde gestart. Iedereen die is ingeschreven op dat moment én die voldoet aan de inkomenseis, wordt meegenomen in die matchronde. Ook wordt er rekening gehouden met de door jou ingevulde voorkeurswoningen. Je ontvangt een e-mail indien je gematcht bent met een woning. De woning wordt dan voorlopig aan je toegewezen.

   1. 3. Indien geen match

Wanneer je niet als eerste uit de digitale loting bent gekomen, ontvang je daarover geen e-mail. Op deze pagina  vind je de huidige status van de verhuur en matchronde. Pas wanneer alle huurovereenkomsten getekend zijn, ontvang je een e-mail dat alle woningen verhuurd zijn. Het kan namelijk gebeuren dat woningen die voorlopig toegewezen zijn, weer beschikbaar komen. In dat geval wordt er een nieuwe matchronde gehouden. Daarin wordt iedereen die tot dat moment is ingeschreven meegenomen. Het kan dus gebeuren dat je alsnog een voorlopige toewijzing ontvangt.

   1. 4. Match = voorlopige toewijzing

Indien je als eerste uit de loting bent gekomen ontvang je per mail een voorlopige toewijzing. Deze kun je in jouw dossier accepteren. Daarna worden alle gegevens gecontroleerd. Let er op dat de je vanaf de start altijd de juiste gegevens invult. Meer informatie hierover ontvang je in een van de e-mails die volgt na inschrijving.

   1. 5. Documenten akkoord

De documenten worden inhoudelijk beoordeeld door de vastgoedmanager. Indien alle documenten akkoord zijn, wordt de woning definitief aan je toegewezen en ontvang je de huurovereenkomst. Nadat jij de huurovereenkomst digitaal hebt ondertekend, kan de vastgoedmanager deze ook digitaal ondertekenen. Dan is het officieel: jij bent de huurder van je droomwoning! Gefeliciteerd!